Welkom


Altijd moeilijk om te beginnen met een verhaal waarom nou zelfbouw...

 

 

Laat ik het eens proberen. Ik ben van jongs af aan altijd al bezig geweest met elektronica. M'n vader zat daarin en ach, je weet hoe dat gaat met zoon lief...eens kijken hoe dat werkt etc etc.Na jaren "gesloopt" te hebben wat m'n vader in elkaar gezet had, besloot hij mij maar naar de een technische school te sturen.

 

Ondertussen was ik erg onder de indruk van geluid, muziek en hoe dat nou allemaal werkte.

Ik ging versterkers bouwen, mengtafels, beetje in de PA en van het n kwam het ander.

En van mijn opa's was timmerman, m'n vader was vaak in zijn schuur te vinden en al gauw kwam die combinatie van hout/elektronica/geluid, oftewel speakers.

 

 

 

 

 

 

Veel geld had je toen niet dus de eerste creaties waren spaanplaten kasten met spijkers in elkaar gezet. Maar je was trots, trots omdat ik iets zelf gemaakt had. In de jaren die volgde eerst in de PA gedoken. Veel speakers en versterkers gemaakt.Toen kwam er een auto...en ja, die "standaard" speakers werden al snel vervangen door wat beter spul. Lange tijd zo doorgegaan. Tot een paar jaar geleden.PA was "uit", auto was "af", maar ik miste nog iets. Het gekke was dat m'n auto eigenlijk beter klonk dan thuis. Mmm, tijd voor actie. De boeken in, veel lezen, luisteren en natuurlijk zelf bouwen.Nu een paar jaar verder boeit het me steeds meer. En dan vooral het idee om met niet te veel geld toch een goed geluid neer te zetten. Ik doe graag dingen met m'n handen, en wat m'n ogen zien maak ik na. Tekeningen maken gebeurt dus ook niet zovaak. Ik zie wel, en meestal werkt dat prima. Lekker creatief zijn. Niet het standaard....da's leuk.

 

Bijvoorbeeld de driehoekige satellietjes, of het afgeschuinde "keuken"-model (model Carpus), of het nieuwe "huiskamer"model, de Proteus.

Weer eens wat anders dan "standaard".Maar goed, kort samen gevat: Met speakers zelf maken creer je iets van jezelf, en voor een redelijke prijs kun je iets fantastisch neerzetten. Nu alleen nog wat meer tijd, want da's het grootste probleem bij deze mooie hobby...

 

 

 

 

 

Edo